בר שפותדלג על בר שפות
בר עליוןדלג על בר עליון
0 מחקרים באתר
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

יותר סיבים תזונתיים – הפחתה בסיכון למוות

מופיע גם בקטגוריות: 
15/02/2011
1881

יותר סיבים תזונתיים – הפחתה בסיכון למוות

חוקרים מצאו כי צריכת סיבים נקשרה משמעותית להפחתה בסיכון הכללי למוות ממחלות לב וכלי דם ובעיות נוספות

אלה הר-נוי | 15/2/2011 14:01

תגיות: סיבים תזונתיים,בריאות הגוף,תזונה בריאה

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine, מצא כי צריכה של סיבים תזונתיים קשורה בהפחתה בסיכון למוות ממחלות לב וכלי דם, זיהומים ומחלות הקשורות בדרכי הנשימה ועוד לתקופה של תשע שנים.

 

יותר סיבים מאריכים חיים (למצולמת אין קשר לידיעה) צילום המחשה: פלאש 90

 

סיבים תזונתיים לא מתעכלים והם בעלי יכולת לספוח אליהם מיני חומרים שנעים בגוף. בפועל, עבודתם היא בדומה למנקי רחובות – אוספים את הפסולת מהגוף בדרך החוצה. הסיבים מסייעים בתנועת המעיים, עוזרים באיזון רמות סוכר ובהורדת הכולסטרול והשומנים בדם. לכן, הם טובים לבריאות הלב וכלי הדם ולמניעת השמנה וסרטן, וגם עבור אנשים שסובלים מסוכרת.

 

ההנחיות התזונתיות האמריקאיות העדכניות ממליצות על צריכה של 14 גרם סיבים תזונתיים לכל 1,000 קלוריות. במחקר הנוכחי ניתחו חוקרים מהמכון הלאומי לחקר הסרטן מידע מכ-220 אלף גברים ומכ-170 אלף נשים, שמילאו שאלון תזונה בשנת 1995.

 

צריכת הסיבים נעה בין 13 ל-29 גרם ביום בגברים ו-11 עד 26 גרם בנשים. במשך תקופת המעקב שבוצעה בממוצע לאורך תשע שנים, מתו למעלה מ-20 אלף הגברים ו-11 אלף מהנשים.

אורח חיים בריא יותר

החוקרים מצאו כי צריכת הסיבים נקשרה בהפחתה משמעותית בסיכון הכללי למוות: חמישית מהגברים והנשים שסווגו ככאלה שצרכו את כמויות הסיבים הרבות ביותר (29.4 גרם ליום בגברים ו- 25.8 בנשים) היו בסיכון נמוך ב-22% למוות, לעומת אלה שצרכו את הכמויות המעטות ביותר (12.6 גרם סיבים ליום בגברים ו-10.8 גרם בנשים).

 

בהתייחסות למוות מגורמים ספציפיים, הסיכון למוות ממחלות לב וכלי דם, זיהומים ומחלות דרכי הנשימה ירד ב-24% עד 56% בגברים

ו-34%-59% בנשים, שאכלו את כמויות הסיבים הגבוהות. צריכה גבוהה של סיבים הפחיתה גם את הסיכון למוות מסרטן בקרב גברים.

 

הנתונים הראו כי סיבים תזונתיים מדגנים, אבל לא ממקורות אחרים כמו פירות, נקשרו להפחתה בסיכון למוות. בהתייחסות למחקר, מומחים ציינו כי ייתכן שאנשים שהתזונה שלהם עשירה בסיבים, דוגמת אלה שאוכלים הרבה דגנים מלאים, אגוזים ופירות, מנהלים אורח חיים בריא יותר.

http://www.ynet.co.il/articles.....71,00.html

http://www.nrg.co.il/online/29.....2/317.html

מקורות
רשתות חברתיותדלג על רשתות חברתיות
עבור לתוכן העמוד