בר שפותדלג על בר שפות
בר עליוןדלג על בר עליון
0 מחקרים באתר
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

חוקרים פיתחו גלולה על בסיס החומר lenalidomide שמצעירה את המערכת החיסונית

מופיע גם בקטגוריות: 
14/12/2010
2090

מדענים מ- UCSF זיהו שתרופה שכבר קיימת בשוק, יכולה לשחזר/להצעיר אלמנטים במערכת החיסונית של הגוף בקרב זקנים.

צוות המחקר גילה, שנטילת מנות קטנות מאוד של הסם lenalidomide יכולה להמריץ מחדש את ייצור חלבונים חיוניים במערכת החיסונית של הגוף , שהפעילות שלהם יורדת עם הגיל וההזדקנות.
נטילת הסם ייצבה רמות חלבונים חשובים בגוף המכונים cytokines שתפקידם לתקוף וירוסים, בקטריות ודלקות.
המחקר ההתחלתי, שמטרתו הייתה להגדיר את המינון הדרוש לטיפול תרופתי בקבוצת ניסוי של 13 משתתפים, יכול להוביל לפיתוח תרופה שאפשר יהיה ליטול על בסיס יומיומי שתמריץ את המערכת החיסונית אצל זקנים, אמרו החוקרים.
 
התגלית של תרופה שתוכל להשיב אחורה את המערכת החיסונית שהתפקוד שלה הידרדר עם הגיל, היא תוצאה של שנים של מחקר שנעשו ע"י Edward J. Goetzl שחקר כיצד רמות של הפרוטאין cytokine יורדות במהלך ההזדקנות, מה ההבדל בירידה ברמות הפרוטאין הנ"ל בין גברים לנשים, ואילו שינויים מכתיבים באם אחד יהיה בריא במשך שנות ה- 90 שלו, או יחווה מסלול של הידרדרות בתחילת הגיל השלישי.
 
אף אחד לא מדבר ממש על הארכת תוחלת החיים כעת, אלא על תוחלת חיים איכותית ובריאה, אמר Goetzl שהתמקד במחקרו בפיתוח דיאגנוזה וטיפולים חדשניים לאלרגיות ומחלות הקשורות במערכת החיסונית.
 
" אם, בגיל 50, רמות פרוטאין ה- cytokine הם אותו הדבר כמו שהם היו בגיל 25, אזי ככל הנראה תישאר בריא כשתזדקן". הוא אמר. "ואולם, אם רמות הפרוטאין הנ"ל נמצאות בירידה, אנחנו צריכים לעשות משהו בקשר לכך. אם תוכל לקחת מינון נמוך של כדור ללא תופעות לוואי, האם לא היית עושה את זה"?
בשנת 2009, Goetzl בחן קבוצה של 50 מבוגרים ב- National Institute on Aging , כשהוא בוחן את רמות ה- cytokines – Interleukin (IL)-2, IFN-gamma and IL-17 והוא גילה שלנשים בריאות בגילאים 70-80 יש אותן רמות של הפרוטאינים הנ"ל כשהיו להן בשנות ה- 20 שלהן.
 
ואולם, גברים זקנים ונשים חלושות שהיו להם רמות גבוהות של מחלות דלקתיות והגנה חלשה כלפי זיהומים, ניחנו ברמות נמוכות מ-2 הפרוטאינים מסוג cytokines שמגנים על הגוף, ורמות גבוהות יותר של פרוטאין מסוג IL-17 שמתקשר למחלות דלקתיות. חוסר האיזון הזה , החוקרים גילו, התחיל בשנות גיל העמידה המאוחרות.
 

לאחר מכן, החוקרים חיפשו סם שיוכל להעלות את הפרוטאינים IL-2 and IFN-gamma ומצד שני שלא יהיה לו אפקט על פרוטאין IL-17 או שיוריד אותו.

המדענים למעשה מצאו את החלבונים שהם צריכים לעבוד עליהם ולשנות אותם ולבחון כיצד להשפיע עליהם במבחנת מעבדה.
 

העבודה שלנו הייתה למצוא תרופה שלא רק תתן את ההשפעה הרצויה, אלא שגם לא יהיו לה תופעות לוואי. אמר Goetzl .

הצוות התמקד ב- 3 סוגים של סמים, בתוכם אחד שכולל את המרכיב lenalidomide שמופק מ- thalidomide . חומר שעבר "רנסנס" תחייה מחודשת. אמר Goetzl.
 
החומר הוכר לראשונה בסוף שנת 1950 כ"סם הרגעה", אך הוא מעולם לא אושר בארצות הברית, ושימושו הופסק גם במקומות אחרים בעולם בשנת 1961, לאחר שגרם לפגמים חמורים בעוברים שנולדו, לאחר שהאימהות שלהן נטלו להקטין תחושות בחילה במהלך ההיריון.
 
ואולם, בשנים האחרונות, התגלה של- lenalidomide יש השפעה חיובית למס' סוגים של סרטן, במיוחד סרטן המיאלומה, וגידולים בכליה וכמו כן ריפוי צרעת בנטילת מינון של 5-20 מיליגרם ליום. הסרטנים הנ"ל נקשרים ל- IL-2 , שאלו למעשה ה- cytokine ש – הצוות של Goetzl קישרו לירידה במערכת החיסונית של הגוף במהלך ההזדקנות.
 
במחקר הזה, הצוות בחן את הסם אצל מבוגרים בריאים, שכל אחד מהם הותאם מבחינה גזעית, מינית ומוצא לאדם צעיר ובריא .

הם גילו, שנטילת מינון נמוך מאוד של lenalidomide , המריץ את ייצור IL-2 בקרב הצעירים בגילאים 21-40 פי 7 בערך, והגביר את ייצור IL-2 במשתתפים מעל גיל 65, פי 120 , כשבתוך כך הוא משיב אותם לרמות שהיו להם בימי נעוריהם, בתוך 5 ימים.

כמו כן, החוקרים גילו ש- lenalidomide יש השפעות חיוביות נוספות על תאי T של מבוגרים, לרבות התמודדות מול זיהומים וכו'.
 
המידע יפורסם בינואר 2011 ב- Journal ClinicalImmunology וניתן לצפות בו און-ליין ב- http://www.elsevier.com/locate/yclim
 
צוות המחקר מתכנן להתחיל ניסוי קליני בהיקף נרחב יותר ב- 2011, על מנת לבחון את יעילות הסם, ומקווה שיהיה זמין לכלל הציבור בתוך מס' שנים.
 
 

Times of India

Daily Mail

Telegraph

toronto sun

 

 

מקורות
רשתות חברתיותדלג על רשתות חברתיות
עבור לתוכן העמוד