בר שפותדלג על בר שפות
בר עליוןדלג על בר עליון
0 מחקרים באתר
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

מדענים מאוניברסיטת ת"א פיתחו שיטה לאבחון מוקדם של פרקינסון

מופיע גם בקטגוריות: 
5/06/2019
עורך המאמר: מחקרים
2224

מדענים מאוניברסיטת ת"א בראשות פרופ' אורי אשרי וד"ר דנה בר-און פיתחו שיטה לאבחון מוקדם של פרקינסון

במחלת הפרקינסון נוצרים של חלבון בשם אלפא-סינוקלאין שגורם למותו של החומר השחור (substantia nigra). במוח האמצעי שגורם לירידה ברמות הדופמין במוח וכתוצאה מכך למחלת הפרקינסון.

עד כה, המדענים יכלו לזהות את המוות של החומר השחור רק כשהוא מגיע לרמה של 75% בשלב שהמחלה נמצאת ברמה מתקדמת.

המדענים, פיתחו טכנולוגיה שמאפשרת מיקוד ברמה של סופר-רזולוציה, שבאמצעותה ניתן לזהות את משקעי החלבון עוד בשלב ההתחלתי.

המדענים שיתפו פעולה עם מדענים במכון מקס פלאנק שפיתחו תרכובת חדשנית המכונה Anle 138b שמונעת את ההצטברות של משקעי האלפא-סינוקלאין ואצל העכברים שקיבלו את הטיפול בשלב המוקדם חלה עליה בהפרשה של הדופמין ושיפור בפעילות המוטורית.

כעת התרכובת הנ"ל נמצאת בבחינה בניסויים קליניים בבני אדם.

השילוב של האבחון המוקדם בצירוף שימוש בתרכובת הנ"ל להמסת המשקעים, מעלה את הסיכוי להתמודד עם המחלה להאט אותה ואף לרפא אותה.

ממצאי המחקר פורסמו במגזין Acta Neuropathologica

וואלה

הידען

הארץ

doctorsonly

מקורות
רשתות חברתיותדלג על רשתות חברתיות
עבור לתוכן העמוד