בר שפותדלג על בר שפות
בר עליוןדלג על בר עליון
0 מחקרים באתר
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

טיפול ניסיוני: עירוי פלסמה מהדם שמד"א תאסוף מחולי קורונה שהבריאו

מופיע גם בקטגוריות: 
29/03/2020
1126

טיפול ניסיוני: עירוי פלסמה מהדם שמד"א תאסוף מחולי קורונה שהבריאו 

בהנחיית משרד הבריאות, מד"א תאסוף דגימות של פלסמה מהדם של חולי קורונה שהבריאו כדי שיהיה ניתן לתת אותו בתור עירוי הכולל בתוכו את הנוגדנים לנגיף, לחולי קורונה הנמצאים במצב קשה.

לדברי פרופ' אילת שנער שאחראית על תחום הדם במד"א ה- FDA אישר מתן טיפול ניסיוני זהה שכבר ניתן בפועל בסין.

לדברי מנכ"ל מד"א אלי בין, יעילות הטיפול המכונה "חיסון פאסיבי" הוכחה בעבר במגיפת ה- SARS וקדחת הנילוס המערבי.

משמעות המושג חיסון פאסיבי, הינו שבשונה מחיסון רגיל שבו מזריקים נגיף מוחלש ואז כעבור 14 יום הגוף מתחיל לפתח נוגדנים, כאן מזריקים באופן ישיר את הנוגדנים שמתחילים לפעול באופן מיידי.

חשוב לציין שאיסוף הדם והפלסמה נעשים אך ורק כעבור 14 יום מההחלמה המלאה.

במד"א מזמינים את ציבור חולי הקורונה שהבריאו להתנדב ולתרום דם.

לתרומת דם ניתן להתקשר לטלפון 03-5300445.

בהקשר זה יצוין, כי חברת קמהדע מפתחת את החיסון הפאסיבי הנ"ל למגוון סוגים של נגיפים ואף פיתחה חיסון פאסיבי לכלבת באותה הטכנולוגיה. ( Bizportal , The Marker )

Ynet

מאקו

הארץ

בחדרי חרדים

מקורות
רשתות חברתיותדלג על רשתות חברתיות
עבור לתוכן העמוד