בר שפותדלג על בר שפות
בר עליוןדלג על בר עליון
0 מחקרים באתר
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

שיטה חדשה לזיהוי מוקדם ולטיפול בסרטן השד והמוח

מופיע גם בקטגוריות: 
3/05/2011
2102

שיטה חדשה לזיהוי מוקדם ולטיפול בסרטן השד והמוח

 

הסמנים שגילה ד"ר קרני מדויקים יותר מסמנים אחרים הקיימים כיום, והם מאפשרים לחוקרים לחזות בהצלחה את סיכויי ההישרדות של חולים הסובלים מגידולים במוח מסוג גליובלסטומה ומגרורות של סרטן השד

 

▪ ▪ ▪

חברת יישום, הזרוע המסחרית של האוניברסיטה העברית, תציג במסגרת כנס ותערוכת ILSI-ביומד 2011, שיתקיימו בתל אביב בין 23-25 במאי הקרוב, שיטה חדשנית ופורצת דרך לזיהוי מוקדם וטיפול במחלת סרטן השד וסרטן המוח.

 

ד"ר רותם קרני, מהמחלקה לביוכימיה ולביולוגיה מולקולארית, המכון למחקר רפואי ישראל-קנדה, ביה"ס לרפואה של האוניברסיטה העברית, גילה סמנים חדשים המאפשרים זיהוי מוקדם של סרטן המוח מסוג גליובלסטומה, הסוג הנפוץ והקטלני ביותר מבין הגידולים במוח, וכן גילה גם דרך יעילה לזיהוי של סרטן שד גרורתי.

 

הסמנים שגילה ד"ר קרני מדויקים יותר מסמנים אחרים הקיימים כיום, והם מאפשרים לחוקרים לחזות בהצלחה את סיכויי ההישרדות של חולים הסובלים מגידולים במוח מסוג גליובלסטומה ומגרורות של סרטן השד, וכן לחזות את היעילות של תרופות מסוימות המבוססות על מעכבים של האנזים mTOR לטיפול בגידולים אלו. אחד הסמנים החדשים, אף מתווה דרך חדשה לעכב את הפעילות של האנזים mTOR, משום שהוא עצמו משפיע על פעילות האנזים הבעייתי.

בהתבסס על חלק מהממצאים מפתח צוות המחקר של קרני בשיתוף חוקרים אחרים גם טיפול חדש לגידולי סרטן מוח.

 

מחלות מסוג זה, בהן אחד הגורמים החשובים ביותר התורמים לטיפול מוצלח ולהתגברות על המחלה הוא הזיהוי המוקדם של המצב הסרטני, מביאות להבנה מדויקת של חשיבות פיתוח בדיקות אבחוניות, שיש בכוחן להפריד בין חיים למוות עבור החולים. יש חשיבות עליונה בפיתוח בדיקות אבחוניות שיאפשרו לזהות בקלות ובצורה אמינה גידולים סרטניים. מחלת הסרטן הפכה לאחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם המערבי, כאשר על-פי ההערכות, אחד מתוך כל שלושה אנשים ילקה בסרטן כלשהו במהלך חייו. למרות שכיחות המחלה, אין עדיין טיפולים יעילים דיים למרבית סוגי הסרטן.

 

בדיקות אבחון לגילוי סרטן מהוות את אחד התחומים החשובים ביותר בתחום הדיאגנוסטיקה כיום, והשוק העולמי לאבחון סרטן באמצעות בדיקות מעבדה מוערך כיום ב-7.4 מיליארד דולר. ההמצאה נרשמה כפטנט על-ידי חברת יישום, והיא נמצאת בשלבים מתקדמים לחיפוש חברה שתמסחר את הטכנולוגיה.

 

שבוע "ILSI-ביומד ישראל 2011" יחגוג השנה עשור לקיומו, במהלכו הפך לכנס בינלאומי בו לוקחים חלק מדי שנה השמות הגדולים (והחמים) ביותר בעולם מענפי הביוטכנולוגיה, התרופות והמכשור הרפואי. מארגני האירוע, איגוד מדעי החיים הישראלי - ILSI - וחברת "כנס", מעריכים כי בין אלפי המשתתפים הצפויים - מנכ"לים ובכירי חברות הביו-פארמה והמיכשור הרפואי, מדענים וחוקרים, יזמים, מעצבי דעת קהל בתחום, מנהלי קרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים - יהיו גם למעלה מ-1,000 אורחים מחו"ל.

 

http://www.news1.co.il/Archive.....84-00.html

מקורות
רשתות חברתיותדלג על רשתות חברתיות
עבור לתוכן העמוד