בר שפותדלג על בר שפות
בר עליוןדלג על בר עליון
0 מחקרים באתר
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

חוקרים מצאו ממצא חדש וחשוב כיצד המערכת החיסונית שלנו

מופיע גם בקטגוריות: 
2/06/2011
1786

הדרך בה רופאים מטפלים בחולי סרטן ומחלות אוטואימיוניות עלולה להשתנות בעקבות לגילוי חדש

באדיבות איה — עודכן 01/05/2011 08:05

חוקרים בפקולטה לרפואה ורפואת שיניים באוניברסיטת אלברטה מצאו ממצא חדש וחשוב המעלה הבנה מחודשת כיצד המערכת החיסונית שלנו "לומדת" שלא להתקיף את הגוף עצמו, מה שיוכל להשפיע על הדרך בה רופאים מטפלים בחולים במחלות אוטואימיוניות וסרטן.

 

כאשר פציינטים עוברים טיפולים כימותרפיים לטיפול בסרטן או כחלק מטיפולים נסיוניים לטיפול במחלות אוטואימיוניות כמו סכרת וזאבת, הטיפולים הורגים את תאי כדוריות הדם הלבנות של המטופלים. מה שניתן לעשות לאחר מכן זה השתלת תאי גזע. תאי הגזע נלקחים ממטופלים ואז מוזרקים בחזרה אל גופם – כאשר התיאוריה היא שהמערכת החיסונית של המטופלים לא תתקוף תאים משל עצמה, ותאי הגזע יוכלו להתחיל בעבודת הריפוי של הגוף.

 

אך החוקרים הרפואיים של אוניברסיטת אלברטה גונבינדרג'ן ת'נגבאלו, קולין אנדרסון ושותפיהם מצאו כי אם מולקולה ספציפית בתאי טי לא עובדת באופן הרצוי, הגוף יתקוף את עצמו. זה משמעותי ביותר לגבי טיפולי השתלת תאי גזע מכיוון שהמערכת החיסונית של המטופלים עלולה לראות בתאים שלה עצמה כזרים וליזום מתקפה.

 

"ואז התאים שלך עצמך עלולים להרוג אותך", אומר ת'נגבאלו, פרופסור המתמחה באימיונולוגיה, ראש המחקר שפורסם לאחרונה ב-Journal of Autoimmunity. "מה שמצאנו זה שאם המולקולה הזו נעדרת מתאי הטי, אם הנתיב איננו שלם וללא פגע, זה יגרום לנוגדנות עצמית חריפה בגופו של המטופל. אם לתמצת, המטופל יהפוך לאלרגי לתאים שלו עצמו"

 

אנדרסון, פרופסור עמית במכון לחקר הסכרת באלברטה וחוקר ראשי הוסיף: "היכולת של המערכת החיסונית שלנו לתקוף מיקרובים מסוכנים בעוד שלא לתקוף את התאים והרקמות של עצמנו היא בעלת איזון עדין. הפעלה מחדש של המערכת החיסונית לאחר שיתוקה בגופם של חולים עם מחלות אוטואימיוניות או סרטן דורשת כינון מחדש של האיזון הנחוץ הזה. אנחנו גילינו שמולקולה מסויימת של המערכת החיסונית היא קריטית למניעת מערכת החיסון מתקיפת תאים או רקמות שלה עצמה כאשר המערכת מופעלת מחדש. אם המולקולה הזו נעדרת, מערכת החיסון תביא הרס וחורבן על הגוף"

 

תאי טי אמורים להגן על אנשים וחיות מפולשים זרים לגוף. אך מחקר זה מדגים שאם תאים אלו הופכים לבלתי סדירים או מווסתים כיוון שהם חסרים את אותה מולקולה, זה יכול להוביל לנוגדנות עצמית – בסיכון מיוחד במקרים בהם מטופלים איבדו כדוריות דם לבנות כתוצאה מטיפולים נוגדי מחלות אוטואימיוניות או סרטן.

 

ת'נגבאלו זכה בפרסים על מחקרו. הוא הוזמן להציג את עבודתו בכנס בינלאומי לאימיונולוגיה ביפן בשנה שעברה. הוא גם נאם אודות הממצאים מול הקהילה הרפואית באנגליה.

 

מחקר זה מומן על ידי הקרן לחקר סכרת על שם ג'ונביל, המרכז לחקר בריאות הקנדי, חברת פתרונות ביראות של אלברטה והמכון לחקר הסכרת באלברטה.

 

http://www.cancerhelp.org.il/n.....-5d75d35e9

מקורות
רשתות חברתיותדלג על רשתות חברתיות
עבור לתוכן העמוד