בר שפותדלג על בר שפות
בר עליוןדלג על בר עליון
0 מחקרים באתר
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

ממצאים מבטיחים לססמן חדש לקרצינומת האף והלוע

מופיע גם בקטגוריות: 
15/06/2011
2261

ממצאים מבטיחים לססמן חדש לקרצינומת האף והלוע

באדיבות איה — עודכן לאחרונה 15/06/2011 11:47

במחקר שפורסם לאחרונה במגזין Cancer Research, מדענים ממכון ואן אנדל (Van Andel Research – VARI) מצאי חלבון שיכול לסייע לחזות את התפשטות סרטן הצוואר והראש מסוג קרצינומה של האף והלוע ( NPC - nasopharyngeal carcinoma). חלבון זה יכול לשמש כחלק מאסטרטגיית הטיפול להפסק להתפשטות המחלה.

 

למרות שאינו נפוץ בארצות הברית, NPC הוא אחד מהגידולים הממאירים השכיחים ביותר בדרום סין ובדרום מזרח אסיה עם שיעור מקרים גבוה פי כמעט 25 משיעור המקרים בשאר העולם. חוקרי מכון ואן אנדל עבדו עם מדענים בסינגפור, שין וארצות הברית על מחקר זה.

 

"המחקר לא רק מדווח אודות עוד סממן מולקולרי של NPC, חוקרים אלו חשפו תהליך חשוב המתקשר למולקולה זו", אמר ווי זאנג, פרופסור במכון אנדרסון לחקר הסרטן. "איפיון התהליך יפתח דלת לאפשרויות בלימה וריסון יעילות כנגד גרורות סרטן זה".

 

NPC הוא סוג הסרטן השכיח ביותר באיזור זה של הגוף ושיעור המקרים בהם הוא גרורתי הוא גבוה יותר מבכל סוגי סרטן הצוואר והראש. עד שהמטופל מאובחן, המחלה בדרך כלל כבר התפשטה לבלוטות הלימפה או לאיברים מרוחקים כמו הכבד.

 

בעבודה משותפת עם חוקרים ורפואים במרכז המחקר של אוניברסיטת סאן יאט-סן בסין, מדעני ואן אנדל גילו כי חלבון serglycin הוא סממן לגרורות של NPC. רמות גבוהות של serglycin נמצאו בהתאמה חיובית עם פרגנוזה לא טובה וסבירות גבוהה שהסרטן התפשט לחלקים אחרי בגוף. בנוסף, כאשר חוקרים חסמו את הפרשת serglycin, זה הוריד את יכולת התאים לחדור לגרורות, מה שאומר שיש לכך פוטנציאל טיפולי להפסקת התפשטות ה-NPC.

 

" serglycinהוא ללא ספק חשוב לגרורות של NPC, אך קיימים גורמים נוספים", אמר צ'או-נאן קיאן, פרופסור וחוקר בכיר במחקר מהמעבדות לביולוגיית התא במכון ואן-אנדל. קיאן שימש גם כמומחה רפואי ב-"בריאות סין 2020", תוכנית לשינוי מערכת הבריאות הסינית. "מציאת גנים אשר משתפים פעולה עם serglycin וגם הם מקושרים לגרורות יכול להביא לפיתוח גישה טיפולית כנגד NPC, כזו שתגרום למחלה להפסיק להתפשט".

 

השותפים במחקר כוללים את אוניברסיטת סאן יאט-סן, המרכז לחקר הסרטן בסינגפור, אוניברסיטת דרום סין, ביה"ח ג'נרל בסינגפור, והמכון ע"ש ויסטאר בפילדלפיה.

 

http://www.cancerhelp.org.il/n.....45dc5d55e2

מקורות
רשתות חברתיותדלג על רשתות חברתיות
עבור לתוכן העמוד