בר שפותדלג על בר שפות
בר עליוןדלג על בר עליון
0 מחקרים באתר
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

מדענים פיענחו את הגנום של תפוח האדמה

מופיע גם בקטגוריות: 
11/07/2011
1471

מדענים פיענחו את הגנום של תפוח האדמה

למפצחי הגנומים אין רגע דל: הם כבר פיענחו את הצופן הגנטי של האדם, גרגר התירס ואפילו של הקקאו, אבל מה יותר חשוב מתפו"א, אחד הגידולים הנפוצים והמשביעים ביותר בעולם?

ynet

פורסם: 11.07.11, 09:34

 

שתף

צוות בינלאומי של מדענים מאוניברסיטת דנדי הסקוטית וממוסדות מחקר אחרים ברחבי העולם הודיע כי פרסם את הטיוטה הראשונה של רצף גנום תפוח האדמה.

 

תפו"א שייך למשפחת הסולניים שבין חבריה ניתן למצוא גם את החציל, הפלפל והעגבניה. הוא נודע ביכולת ההסתגלות הגבוהה שלו ומהווה מרכיב חשוב בהבטחת ביטחון תזונתי לתושבי אפריקה ואסיה.

 

 

שחר של גנום חדש: השמש זורחת על שדות תפוחי האדמה (צילום: Shutterstock)

 

פיענוח הגנום של תפו"א, אותה 'טביעת אצבע' שקובעת כיצד הצמח גדל ומתרבה, יאפשר למדענים לשפר את התנובה, האיכות, הערך התזונתי והעמידות למחלות של הגידול על זניו השונים.

גנטיקה תותית

מדענים ישראלים פענחו את הגנום של תות הבר / שי זמיר

שני מדענים ישראלים ממכון ויצמן לקחו חלק בפרויקט עולמי לפענוח ומיפוי הגנום המלא של תות הבר - אותו תות שהיה עסיסי וטעים והוחלף בידי אחיו החיוור, התות המתורבת. האם הם יצליחו להציל את כבודו האבוד של התות?

לכתבה המלאה

 

כמו כן, הוא יאפשר למגדליו להשביח את הגידול בפרק זמן קצר יותר: כיום נדרשות בין 10 ל-12 שנים כדי להפרות זנים חדשים.

 

הפרויקט לריצוף גנום תפו"א (PGSC) החל לפני שלוש שנים וכלל מאמץ משותף של קבוצות מחקר מ-14 ארצות שונות. ד"ר דיוויד מרטין מהמחלקה לביו-כימיה באוניברסיטת דנדי, סיכם את ההישג:

 

"הרכבת החתיכות יחדיו של רצף הדנ"א הייתה משימה תובענית מבחינה טכנית, שדרשה מומחיות מכל השותפים שלנו ברחבי העולם. כעת אנו יכולים לראות בפעם הראשונה את סודות הגנום של תפו"א, ובחודשים ובשנים הקרובות נתחיל באתגר של פיענוח סודות אלה".

 

http://www.ynet.co.il/articles.....18,00.html

מקורות
רשתות חברתיותדלג על רשתות חברתיות
עבור לתוכן העמוד